Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1. Moet ik per se in de doelgroep LHBTI+ vallen om van de diensten van Kim Smienk Mediation gebruik te kunnen maken?

Bij mij hoef je je niet te verantwoorden of je wel of niet in de LHBTI+ doelgroep valt. En ja, het is uiteraard mogelijk om van mijn diensten gebruik te maken als je niet in de LHBTI+ doelgroep valt.

2. Hoe word ik aangesproken?

Tijdens onze kennismaking bespreken wij hoe we elkaar aanspreken. Wil je met een andere naam aangesproken dan de naam die in je paspoort staat? Of wil je met ‘meneer’ aangesproken terwijl er ‘mevrouw’ in je paspoort staat? Bij mij is dit allemaal oké.

3. Kun je een mediation starten als er geen conflict is?

Jazeker! Het is zeker mogelijk om een mediation te starten zonder dat er sprake is van een conflict tussen clienten. Deze vorm van mediation heeft zelfs een eigen naam, namelijk ‘pre-mediation’.

4. Waar vinden de afspraken plaats?

Het hoofdkantoor van Kim Smienk is gevestigd in Utrecht. Daarnaast heeft Kim Smienk een kantoor in Amsterdam.

 

In overleg kunnen afspraken kunnen plaatsvinden door heel Nederland. Hiervoor worden ruimtes gehuurd bij het Coachhuis. Het Coachhuis is door heel Nederland gevestigd, en onze gesprekken kunnen dan ook altijd bij u in de buurt plaatsvinden!

5. Vraag je een reiskostenvergoeding?

Ik reken een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer plus 50 euro per uur inclusief btw. De reisafstand en reistijd wordt berekend vanaf Utrecht Centraal station.

Voor gesprekken die in Utrecht plaatsvinden wordt geen reiskostenvergoeding in rekening gebracht.

6. Ik weet niet zeker of mijn vraag in de specialisaties van Kim Smienk Mediation valt, kan ik toch bij je terecht?

Stel gerust vrijblijvend uw vraag via e-mail of bel even, dan bespreken we of ik u kan helpen. Kan ik u niet helpen? Dan kan ik u misschien wel doorverwijzen naar een specialist uit mijn netwerk.

7. Ik ben geen LHBTI'er maar degene waar ik een mediation mee wil starten wel. Sta jij aan de kant van de LHBTI'er?

Tijdens mediations stel ik me onpartijdig op.  ‘Onpartijdig’ houdt in dat ik niet aan de kant van één van de partijen sta tijdens een mediation. Dit betekent dat ik niet aan de kant van de LHBTI’er sta, en ook niet aan de kant van de niet-LHBTI’er.

 

 

 

Daarbij zal ik ook niet oordelen over wat er gezegd wordt in mijn mediations. Eigenlijk komt het erop neer dat ik ‘helemaal niks vind’, en er ben om u met elkaar in gesprek te laten gaan. Ik zal me te allen tijde neutraal opstellen.

8. Maak je ook samenlevingscontracten voor een relatie bestaande uit twee personen?

Ja!

De kosten hiervoor zijn 600 euro exclusief exclusief eventuele reiskosten. Dit is inclusief een gesprek van maximaal drie uur. Hebben we meer tijd nodig? De extra uren worden berekend tegen 185 euro per uur exclusief eventuele reiskosten.

9. Wat kan Kim Smienk betekenen voor draagmoeders en wensouder(s)?

1. Professioneel ondersteunen van gesprekken tussen wensouder(s) en draagouder(s). Bent u de juiste match voor elkaar? Denken jullie hetzelfde over het draagmoederschap?

2. Juridisch advies voor draagouder(s) en wensouder(s) over het ouderschap.

3. Het opstellen van een draagmoederschapscontract.

4. Mediation tussen wensouder(s) en draagouder(s); voor, tijdens en na de zwangerschap. Heeft u een conflict met elkaar, wordt u het ergens niet over eens? Of gewoon toe aan een gesprek met uw wensouder(s) of uw draagouder(s) onder professionele begeleiding?

 

Meer informatie of even kennismaken? Bel gerust!

10. Kan ik vrijblijvend met Kim kennismaken?

Ja dat kan! Iedere maandag houd ik van 19:00 – 20:30 uur een gratis en vrijblijvend een telefonisch spreekuur. U kunt me dan bellen om uw zaak te bespreken, of gewoon om even kennis te maken. Mijn telefoonnummer is + 31 (0) 6 112 72 122.

11. Op welke tijden ben je telefonisch bereikbaar?

Gewoonlijk ben ik van maandag tot en met zaterdag tussen 13:00 uur en 21:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer + 31 (0)6 112 72 122.  Wanneer ik in gesprek zit kan ik niet opnemen, stuur dan een e-mail of spreek mijn voicemail in en ik bel zo spoedig mogelijk terug.

Tevens houd ik iedere maandag van 19:00 – 20:30 uur een gratis en vrijblijvend een telefonisch spreekuur. U kunt me dan bellen om uw zaak te bespreken, of gewoon om even kennis te maken. Mijn telefoonnummer is + 31 (0) 6 112 72 122.

12. Is Kim Smienk zelf LHBTI'er?

Ja!