Jong en onverwacht een baby? Ik ben er voor jou!

Jong en onverwacht een baby? Ik ben er voor jou!

Jong en onverwacht een baby? Ik ben er voor jou!

Als je jong bent en er een baby aankomt komt er veel op je af. En de mensen in je omgeving hebben misschien allemaal een mening over de zwangerschap. Het is heel normaal dat je allerlei vragen hebt en met zorgen zit.

Ik zorg ervoor dat jou/jullie zorgen uit handen wordt/worden genomen. Samen bespreken we je vragen en zorgen.

Vragen en zorgen van jonge ouders

Vragen die ik vaak voorbij hoor komen van tieners die een baby krijgen zijn:

 • Ben je wel officieel de moeder van de baby als je zelf jong bent?
 • Hoe kom ik aan geld?
 • Heeft de vader ook recht op de baby? Mag hij de baby zien?
 • Moet de vader ook meebetalen aan de kosten voor de baby?
 • Hoe geef ik aan dat de baby is geboren? Hoe geef ik de naam van de baby door?
 • Hoe betaal ik alle luiers en de melk voor de baby?
 • Welke achternaam krijgt de baby?
 • Heb ik recht op een uitkering?
 • Kan Jeugdzorg de baby afpakken omdat ik jong ben?
 • Ik weet niet zeker wie de vader van de baby is. Kan ik een test doen om erachter te komen wie de vader is? En is zo’n test slecht voor de baby?
 • Mijn ouders bemoeien zich met de baby. Wat kan ik hieraan doen?

Het is heel normaal dat je met allerlei vragen zoals hierboven zit. Onthoud: geen vraag is gek voor mij.

Waar kan ik je mee helpen?

Wat we kunnen doen is samen een gesprek voeren. We nemen dan alle vragen die je hebt samen door. Ik ben jurist. Dat betekent dat ik alles weet van rechten. Ik weet dus precies welke rechten jij hebt, of je nu de vader of de moeder bent.

Ook ben ik mediator. Dit betekent dat ouders bij mij op kantoor langskomen om te praten over hun kinderen. We maken dan bijvoorbeeld een ‘ouderschapsplan’. In een ouderschapsplan schrijven we afspraken tussen de ouders van een kind op. Bijvoorbeeld afspraken over de kosten van het kind en op welke dagen welke ouder voor het kind zorgt.

Alles wat je zegt houd ik geheim

Wat belangrijk voor jou om te weten is, is dat ik ‘beroepsgeheim’ heb. Dit betekent dat alles wat je tegen mij zegt tussen ons blijft. Ik vertel niks door.

Wil je samen met mij met je ouder(s) praten? Dat kan! Uiteraard. We spreken dan samen af wat ik wel, en wat ik niet aan je ouders mag vertellen. Wil je dat ik sommige dingen niet aan je ouder(s) vertel? Dan doe ik dit niet.

Voor de ouders van de aanstaande ouder(s)

Als ouder van een kind dat een baby verwacht is het begrijpelijk dat u ook met veel vragen en zorgen zit. Neem daarom gerust contact op voor een persoonlijk gesprek. Uiteraard kunt u ook samen met uw kind bij mij langskomen.

Kosten

Als jonge aanstaande ouder zou het heel goed kunnen dat je recht hebt op ‘gesubsidieerde’ mediation. Dit betekent dat de overheid mij betaalt, en dat jij mij niet hoeft te betalen. Of je gratis hulp van mij kan krijgen zoeken we samen even uit.

Tot slot

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij mij. Je kunt daarom altijd telefonisch even met me kennismaken zodat je m’n stem kan horen en je kan ervaren of je je veilig voelt bij me. Neem daarom gerust contact met me op: 06 112 72 122. Liefs!

×