Over Kim Smienk

Over Kim Smienk

Mijn naam is Kim Smienk. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Oftewel: ik ben meester in de rechten. Mijn juridische opleiding geeft mij een stevige basis voor het maken van uw overeenkomsten en afspraken. Daarbij ben ik MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in Familiemediation en Arbeidsmediation.

In een rechtszaak staan verliezers. Bij mediation wint iedereen.

 

De Leidse Rechtswinkel

Mijn liefde voor mediation en familierecht is in 2013 ontstaan toen ik spreekuren hield op de Leidse Rechtswinkel en ik mijn cliënten adviseerde over hun juridische positie ten aanzien van het familierecht. Hier leerde ik dat mensen die in een ‘niet traditionele familievorm’ leven met andere rechtsregels te maken krijgen dan de ‘man+vrouw’-stellen. Dit bracht mij op het idee van ‘Kim Smienk Mediation’.

Als mediator ben ik gespecialiseerd in relaties tussen cliënten met diversiteit in gender, seksualiteit en relatievorm.

 

MfN én ADR-registermediator

Ik ben zowel MfN-registermediator als ADR-registermediator. Dit betekent dat ik gekwalificeerd mediator ben en voldoe aan de registratie- en kwaliteitseisen van het MfN en het ADR, werk onder vastgestelde condities (kwaliteitsnormen) en val onder het klacht- en tuchtrecht. Om MfN-registermediator en ADR-registermediator te worden heb ik erkende mediationopleidingen gevolgd en een theorie-examen en een assessment afgelegd. Daarbij beschik ik over voldoende praktijkervaring en houd ik mijn kennis en vaardigheden continu op peil. Oftewel: een registermediator staat voor kwaliteit. Meer lezen over het MfN? Of meer lezen over het ADR?

Mensen moeten al vaak genoeg hun relatievorm, gender en/of seksualiteit uitleggen, bij mij als mediator is deze uitleg niet nodig.

 

Mijn houding als mediator

Ik geloof sterk in de autonomie van mijn cliënten en zal mij tijdens mijn gesprekken altijd neutraal en onpartijdig opstellen.

Dat ik me ‘neutraal’ opstel tijdens gesprekken houdt in dat ik ‘niks vind’ van wat er gezegd en gevoeld wordt. In gesprekken gaat het om mijn cliënten, en niet om mij. Daar komt het op neer. Wanneer het om iets juridisch gaat, zet ik uiteraard mijn juridische kennis in tijdens onze gesprekken. Ik laat mijn cliënten uiteraard niets doen wat juridisch gezien niet kan.

Daarbij zal ik me altijd onpartijdig opstellen. Dit betekent dat ik niet aan de kant van één van de cliënten sta. Ik sta als mediator dus eigenlijk aan ‘niemands kant’.

 

Wat zeggen cliënten over mij?

Als ik aan mijn vraag hoe ze terug kijken op onze gesprekken hoor ik altijd dat mensen mij heel rustig vinden. Dit zorgt ervoor dat ook op de momenten dat de emoties hoog oplopen, mensen zelf rustig blijven. Hierdoor voelen mensen zich veilig bij mij en durven ze zich open te stellen.

Mijn cliënten waarderen mijn rustige houding en kalme manier van praten.

Wat mij verder kenmerkt is dat ik zelf onderdeel uitmaak van de lgbt+ gemeenschap. Hierdoor hoef je me niet uit te leggen wat een polyamoreuze relatie is, wat meerouderschap inhoudt en dat je als lesbische vrouwen ‘gewoon’ een spuitje bij de Etos gaat kopen voor zelfinseminatie.

 

Advocatuur

Momenteel ben ik jurist, en ik hoop in 2020 beëdigd te worden als advocaat. Hievoor zal ik me aansluiten bij het kantoor Advocaten van Oranje. Alle advocaten bij Advocaten van Oranje zijn zelfstandig optredende advocaten en hebben hun eigen advocatenkantoor.

 

Online gesprekken

Ik werk veel met videobellen. Videobellen scheelt reistijd en is flexibel in te plannen. Videobellen kan altijd binnen één week ingepland worden, videobellen in de avonden en op zaterdagen en zondagen is geen probleem. Voor meer informatie over online mediation, lees dit artikel!

 

Kennismaken

Wanneer je mij als mediator en/of jurist inschakelt is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij en bij onze samenwerking. Daarom kun je altijd vrijblijvend even telefonisch kennismaken. Neem gerust contact op!

Eigenaresse
Specialist in LHBTI+ familierecht en mediation
Finalist VIVA400 Visionista Awards 2019
Gespecialiseerd familiemediator & arbeidsmediator

Tijdens de Corona periode gaan afspraken online door! Mediations vinden momenteel plaats in mijn virtuele mediationkamer.

×