Jong & onverwacht zwanger

Jong & onverwacht zwanger

Geen paniek. Ik help jullie.

Je bent jong en krijgt onverwacht een kindje. Wat nu?

Het kan erg schrikken zijn wanneer je jong bent en een kindje krijgt. Er komt van alles op je af. Geen paniek, ik ga je helpen. Ik ben zelf jurist, dit betekent dat ik alles weet van rechten. Ik zal je dan ook uitleggen wat je juridische moet regelen voor jezelf en de baby.

Durf je niemand te vertellen dat je zwanger bent? Je kunt gerust contact met me opnemen. Ik vertel aan niemand door dat je zwanger bent. Ook niet aan je ouders of aan je school.

Wat kan Kim betekenen voor je?

Ik ga je helpen om zo veel mogelijk je zorgen op een rijtje te krijgen en te verminderen. Samen bespreken we al je zorgen en beantwoord ik je vragen over het ouderschap.

Bijvoorbeeld de volgende dingen bespreken we:

 • Ben je wel juridisch de moeder als je zelf jong bent en een baby krijgt?
 • Hoe kom ik aan geld?
 • Heeft de vader ook recht op de baby? Mag hij de baby zien?
 • Moet de vader ook meebetalen aan de kosten voor de baby?
 • Hoe geef ik aan dat de baby is geboren? Hoe geef ik de naam van de baby door?
 • Welke achternaam krijgt de baby?
 • Heb ik recht op een uitkering?
 • Kan Jeugdzorg de baby afpakken omdat ik jong ben?
 • Ik weet niet zeker wie de vader van de baby is. Kan ik een test doen om erachter te komen wie de vader is? En is zo’n test slecht voor de baby?

Bovenstaande vragen zijn hele logische vragen. Wanneer wij een afspraak hebben bespreken we al je vragen.

Vind je het eng om aan je ouder(s) te vertellen dat je zwanger bent? Hier kunnen we over praten zodat ik je hierbij kan helpen.

Wie kunnen bij Kim terecht?

 • De (aanstaande) moeder.
 • De (aanstaande) vader.
 • De (aanstaande) moeder en vader samen.
 • De ouders van tieners die jong ouder (gaan) worden.

Hoe werkt een afspraak?

We kunnen bij jou thuis afspreken, bij mij op kantoor in Utrecht of Amsterdam, en we kunnen ook via mijn ”online kantoor” met elkaar praten. Dit houdt in dat we via videobellen met elkaar praten. We bespreken dan samen al je vragen en zorgen. Belangrijk om te weten is dat alles wat je mij vertelt en vraagt vertrouwelijk is. Dit betekent dat ik aan niemand vertel wat je met mij bespreekt. Ook niet aan je ouders, en ook niet aan de andere ouder van de baby.

Sommige (aanstaande) ouders willen graag één keer met me praten. Sommige aanstaande ouders willen vaker met me praten, dit is allemaal goed. We doen waar jij je goed bij voelt.

Een tip van mij. Neem zo snel mogelijk contact met me op. Dus het liefst voordat de baby geboren wordt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat op het moment dat de baby geboren wordt je al je zaken op orde hebt. Dan heb je ook de minste zorgen als de baby er is.

Je kunt al je vragen en zorgen voor ons gesprek opschrijven. Dan kan je niks vergeten te vragen aan mij in ons gesprek. Ben je toch iets vergeten? Geen probleem! Dan spreken we gewoon nog een keer af, of we bellen even.

Belverzoek

Komt u graag in contact met ons? Vul uw gegevens in en we bellen u zo snel mogelijk terug.

Werkwijze

We gaan rustig met elkaar praten. Je kunt al je vragen en zorgen bij me kwijt. Belangrijk om te weten is dat wat je met me bespreekt vertrouwelijk is. Dit betekent dat ik aan niemand vertel wat je mij vertelt en vraagt. Je kunt dan ook gerust alles bij me kwijt.

Kosten

De kosten bespreken we even. Als jonge ouder is er grote kans dat je recht hebt op 'gesubsidieerde bijstand'. Dit betekent dat de overheid mijn kosten voor je betaalt. Jij hoeft mij dan niet te betalen.
×